forum.vdsworld.com Forum Index forum.vdsworld.com
Visit VDSWORLD.com
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 


Variabelen delen met twee gecompileerde programma's

 
Post new topic   Reply to topic    forum.vdsworld.com Forum Index -> Multilingual Help
View previous topic :: View next topic  
Author Message
HGsOFT
Newbie


Joined: 14 May 2003
Posts: 19
Location: Netherlands

PostPosted: Wed Dec 03, 2003 8:29 am    Post subject: Variabelen delen met twee gecompileerde programma's Reply with quote

Hallo Skit,

Ik wil een variabele van een gecompileerd programma delen met een ander gecompileerd programma hoe kan ik dit aanpakken.
De twee programma's staan open, ik heb al wat geprobeerd met windows send maar dit lukte niet, ik neem aan dat je ook windows class name moet gebruiken.
Als ik een variabele deel wil ik het direct in een edit box neer zetten.

Weet jij hier een oplossing voor!

mvg.
H. Gerrlich
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Skit3000
Admin Team


Joined: 11 May 2002
Posts: 2166
Location: The Netherlands

PostPosted: Wed Dec 03, 2003 2:47 pm    Post subject: Reply with quote

Editboxen van een waarde voorzien is heel simpel. Zie het onderstaande voorbeeld:

Code:
  DIALOG CREATE,Nieuw Dialoog,-1,0,240,160
  DIALOG ADD,EDIT,EDIT1,16,15,,,Gewoon een beetje tekst
  DIALOG SHOW

  window send,@winexists(~EDIT1),"Zo moet het worden?"
 
  wait event


Bij de regel met @winexists() moet je de naam van de editbox invullen die de waarde moet krijgen. Let op het '~' teken ervoor. Probeer het maar eens uit!

_________________
[ Add autocomplete functionality to your VDS IDE windows! ]
Voor Nederlandse beginners met VDS: bekijk ook eens deze tutorial!
Back to top
View user's profile Send private message
Vic D'Elfant
Past Contributor
Past Contributor


Joined: 26 Jun 2002
Posts: 673
Location: The Netherlands

PostPosted: Wed Dec 03, 2003 6:24 pm    Post subject: Reply with quote

Hmmm.... als u VDS5 gebruikt en geregistreerd hebt, kunt u ook gebruik maken van de DDE server en client, en het daarna met 'dialog set' commando de editbox de geposte waarde geven.

Op deze manier krijgt de eindgebruiker niks van de communicatie tussen de programma's mee Smile

Groetjes,
Vic

_________________
phpBB Development Team
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Tommy
Admin Team


Joined: 16 Nov 2002
Posts: 737
Location: The Netherlands

PostPosted: Sun Dec 07, 2003 9:25 pm    Post subject: Reply with quote

Dit biedt u een manier hiervoor:

Code:
rem Ontvangend script
  DIALOG CREATE,Nieuw dialoogvenster,-1,0,240,160,CLASS DESTWND
  DIALOG ADD,EDIT,EDIT1,8,8,176,16,
  DIALOG SHOW

  rem Zendend script
  %%window = @window(#DESTWND,child)
  window settext,%%window,Test


Let wel dat hierbij het EDIT veld dat gebruikt wordt altijd het element is dat als eerste
aan het ontvangende dialoogvenster werd toegevoegd, anders zult u de regel met
"%%window =" moeten aanpassen.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    forum.vdsworld.com Forum Index -> Multilingual Help All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum




Twitter@vdsworld       RSS

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group