forum.vdsworld.com Forum Index forum.vdsworld.com
Visit VDSWORLD.com
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 


OPTION Fontdlg Force Parameter ?

 
Post new topic   Reply to topic    forum.vdsworld.com Forum Index -> Bug Reports
View previous topic :: View next topic  
Author Message
X-Tools
Valued Contributor
Valued Contributor


Joined: 20 Sep 2001
Posts: 296
Location: Germany

PostPosted: Wed May 29, 2002 8:25 am    Post subject: OPTION Fontdlg Force Parameter ? Reply with quote

Hi again Laughing ,

I tried the OPTION FONTDLG FORCE Parameter but it
not seems to work.
I want to disable the styleselection (bold, etc).
So I entered OPTION FONTDLG,FORCE,NOSTYLESEL,1 (or 0)
but its alway there.

I tried other commands to - the only one which works is showhelp.

Is this a problem with my German OS (Win98) ?

Bye, Fabian
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
LiquidCode
Moderator Team


Joined: 05 Dec 2000
Posts: 1711
Location: Space and Time

PostPosted: Tue Apr 26, 2005 4:03 am    Post subject: Reply with quote

I just got around to trying the FORCE option, and it doesn't work for me either. This, I would think, is a bug. Sad Anyone know how to call the font dialog with API and to be able to disable size and sytle selection?
_________________
Chris
Http://vdsfreak.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
FreezingFire
Admin Team


Joined: 23 Jun 2002
Posts: 3508

PostPosted: Sat Apr 30, 2005 2:13 pm    Post subject: Reply with quote

You can always create your own font dialog box. Smile
I think I remember seeing some code around for that, and I might have
possibly even seen a DLL that would display a windows font dialog box. Confused

_________________
FreezingFire
VDSWORLD.com
Site Admin Team
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
LiquidCode
Moderator Team


Joined: 05 Dec 2000
Posts: 1711
Location: Space and Time

PostPosted: Sat Apr 30, 2005 4:37 pm    Post subject: Reply with quote

Yeah, I am using VDSObject , but, I didn't want to have to add another dll. Oh well. Rolling Eyes
_________________
Chris
Http://vdsfreak.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
FreezingFire
Admin Team


Joined: 23 Jun 2002
Posts: 3508

PostPosted: Sun May 01, 2005 2:36 pm    Post subject: Reply with quote

You don't have to use VDSOBJECT to add a font box. Smile You can use
LIST FONTLIST and use a BITLIST element to display the fonts if you would
like Smile

However, that requires VDS 5.

_________________
FreezingFire
VDSWORLD.com
Site Admin Team
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
LiquidCode
Moderator Team


Joined: 05 Dec 2000
Posts: 1711
Location: Space and Time

PostPosted: Sun May 01, 2005 4:21 pm    Post subject: Reply with quote

Doh! Idea That's right! Thanks FF. I forgot all about that. Rolling Eyes
_________________
Chris
Http://vdsfreak.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
FreezingFire
Admin Team


Joined: 23 Jun 2002
Posts: 3508

PostPosted: Mon May 02, 2005 10:15 pm    Post subject: Reply with quote

No problem Wink
_________________
FreezingFire
VDSWORLD.com
Site Admin Team
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
jules
Professional Member
Professional Member


Joined: 14 Sep 2001
Posts: 1043
Location: Cumbria, UK

PostPosted: Thu May 12, 2005 2:47 pm    Post subject: Reply with quote

LiquidCode wrote:
I just got around to trying the FORCE option, and it doesn't work for me either. This, I would think, is a bug. Sad Anyone know how to call the font dialog with API and to be able to disable size and sytle selection?


I just looked at this, and it is not a bug. I cannot disable things like size or style selection even in a Delphi program. VDS is correctly setting the options. So it would seem that Windows does not allow these options to be removed from the font dialog.

I think the font dialog was implemented by SADE in VDS 4. I would be interested to know whether this option ever worked. (I don't have VDS 4 so I can't test it.)

_________________
The Tech Pro
www.tech-pro.net
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
FreezingFire
Admin Team


Joined: 23 Jun 2002
Posts: 3508

PostPosted: Thu May 12, 2005 8:18 pm    Post subject: Reply with quote

jules wrote:
(I don't have VDS 4 so I can't test it.)


Just a question on that, has anybody ever e-mailed CR about getting
older versions of the software? It seems to me that it would be only
fair to provide registered users with copies of software they have paid
$100+ for a license to.

I have not yet e-mailed CR about it, but someday I would like to get
a copy of VDS 4, as I have my license key somewhere around, but
not a copy of VDS 4 I don't think.

_________________
FreezingFire
VDSWORLD.com
Site Admin Team
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
LiquidCode
Moderator Team


Joined: 05 Dec 2000
Posts: 1711
Location: Space and Time

PostPosted: Fri May 13, 2005 1:10 am    Post subject: Reply with quote

If you need a copy, I have one. I still use it sometimes. Rolling Eyes
_________________
Chris
Http://vdsfreak.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
JRoza
Contributor
Contributor


Joined: 17 Aug 2003
Posts: 179
Location: Netherlands

PostPosted: Fri May 13, 2005 5:58 am    Post subject: Reply with quote

Still have VDS 2, 3, and 4 backed up on CD so if anyone ever needs a copy of an old version just give a yell and I'll dig it up
(provided the cd is still readable)

It's a habit of me to always copy official bought software to cd for later use, I never put my trust singly on a harddisk.

Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
jules
Professional Member
Professional Member


Joined: 14 Sep 2001
Posts: 1043
Location: Cumbria, UK

PostPosted: Fri May 13, 2005 8:46 am    Post subject: Reply with quote

I didn't want a copy of VDS 4, so much as someone who had a copy to try the option fontdlg and report what happened.
_________________
The Tech Pro
www.tech-pro.net
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ed1
Commercial Research
Commercial Research


Joined: 25 Sep 2001
Posts: 24

PostPosted: Wed May 18, 2005 10:06 pm    Post subject: Reply with quote

Hello FF,

Are you aware that requesting a new licence for each product bought at dialogscript.com provide a temporary link to a download of the selected product?

_________________
Official member of Commercial Research Ltd. support
Leave a testimonial on DialogScript.com!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
FreezingFire
Admin Team


Joined: 23 Jun 2002
Posts: 3508

PostPosted: Thu May 19, 2005 9:26 pm    Post subject: Reply with quote

No - However, I think perhaps some of my previous invoices are not linked
to my current account, and I no longer have the details.

I will contact you about linking the accounts. Smile
I have the registered name, e-mail address, and other details if you need
them.

_________________
FreezingFire
VDSWORLD.com
Site Admin Team
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    forum.vdsworld.com Forum Index -> Bug Reports All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum




Twitter@vdsworld       RSS

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group