forum.vdsworld.com Forum Index forum.vdsworld.com
Visit VDSWORLD.com
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 


Nederlandse hulp
Goto page 1, 2, 3  Next
 
Post new topic   Reply to topic    forum.vdsworld.com Forum Index -> Multilingual Help
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Skit3000
Admin Team


Joined: 11 May 2002
Posts: 2166
Location: The Netherlands

PostPosted: Sat May 10, 2003 12:34 pm    Post subject: Nederlandse hulp Reply with quote

Hallo,

Hier is het ook mogelijk om hulp in het Nederlands te krijgen, voor als uw Engels niet zo goed is, of als u niet weet hoe u iets in het Engels moet vragen/uitleggen.

_________________
[ Add autocomplete functionality to your VDS IDE windows! ]
Voor Nederlandse beginners met VDS: bekijk ook eens deze tutorial!
Back to top
View user's profile Send private message
HGsOFT
Newbie


Joined: 14 May 2003
Posts: 19
Location: Netherlands

PostPosted: Wed May 14, 2003 5:13 pm    Post subject: Reply with quote

Hallo, Skit3000

Ik heb sins kort VDS 4.5, niet veel ervaring met programmeren in de
Visual basic script taal.

Kan er aardig mee uit de voeten, scripts plakken en knippen, kijken
hoe ze werken en zelf iets veranderen, en dan kijken wat er gebeurt.

Ik ben een bier liefhebber, zo doende de hobby zelf bierbrouwen.
Nu willen we zelf een recept maken voor bier, maar hier komt
nogal wat rekenwerk aan te pas.

Nu was nijn bedoeling om een script te schrijven voor het maken
van nieuwe recepten.

Na een paar weken dacht ik ik zal eens kijken of het werkt op een
andere PC. (Ik draai nu Windows XP prof.)

Wat blijkt ik krijg een fout melding op het moment dat het programma
begint te rekenen, ik krijg dit niet weg.VDSRUN30.dll VDSRUN40.dll
zitten ook op de andere PC ( Windows Me)

Bij mijn eigen PC werkt het gecompileerde programma wel.

rem moutberekening ----------------------------------------
%C = @FMUL( %%doelstelling_edit1,%%doelstelling_edit2)
%D = @FMUL(%C,2)
%%Mout = @FORMAT(@FDIV(%D,52.8125),3.2) Hier gaat hij in de fout
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Skit3000
Admin Team


Joined: 11 May 2002
Posts: 2166
Location: The Netherlands

PostPosted: Wed May 14, 2003 5:23 pm    Post subject: Reply with quote

Hallo,

Omdat in ieder land verschillende tekens worden gebruikt om getallen te scheiden (bv. 1.234,50 in Nederland, $ 1,234.50 in Amerika), moet je je script op geven welke deze moet gebruiken om te zorgen dat deze op iedere computer gedraaid kan worden. Dit doe je door het option decimalsep commando bovenin je script te zetten. In jouw voorbeeld moet je het op de volgende manier toepassen:

Code:
option decimalsep,@chr(46)


De 46 houd in dat het ASCII teken 46 is. Je kunt deze krijgen door het volgende script te draaien:

Code:
info Het ASCII getal is @asc(@input(Welk teken moet omgezet worden?))

_________________
[ Add autocomplete functionality to your VDS IDE windows! ]
Voor Nederlandse beginners met VDS: bekijk ook eens deze tutorial!
Back to top
View user's profile Send private message
HGsOFT
Newbie


Joined: 14 May 2003
Posts: 19
Location: Netherlands

PostPosted: Wed May 14, 2003 7:18 pm    Post subject: Reply with quote

Hallo Skit3000

Het is gelukt, ik moet alleen nog kijken of het op een NT Pc werkt.
Bedankt voor de tip als het script af is stuur ik je wel een copy.

M.v.g,
H. Gerrlich
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
HGsOFT
Newbie


Joined: 14 May 2003
Posts: 19
Location: Netherlands

PostPosted: Wed Jul 02, 2003 5:24 pm    Post subject: Kan de toepassing niet juist initialiseren. Reply with quote

Hallo Skit,

Ik heb weer een probleem, als ik een gecompileerd programma probeer
op te starten krijg ik de fout melding.

Kan de toepassing niet juist initialiseren (0xc000007b).Klik op OK om de toepassing te beeindigen.

Dit krijg ik ook als ik het dialoog scherm wil veranderen met de F2 toets.

M.v.g
H. Gerrlich
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Skit3000
Admin Team


Joined: 11 May 2002
Posts: 2166
Location: The Netherlands

PostPosted: Wed Jul 02, 2003 5:36 pm    Post subject: Reply with quote

Ik heb dat probleem ook gehad. Er is een patch uit, welke deze bij mij heeft verholpen. Deze patch is te verkrijgen op dialogscript.com. Als deze ook niet werkt kan je misschien VDS verwijderen en opnieuw installeren.

Ik hoop dat bovenstaande oplossingen werken.

_________________
[ Add autocomplete functionality to your VDS IDE windows! ]
Voor Nederlandse beginners met VDS: bekijk ook eens deze tutorial!
Back to top
View user's profile Send private message
HGsOFT
Newbie


Joined: 14 May 2003
Posts: 19
Location: Netherlands

PostPosted: Thu Jul 03, 2003 9:25 am    Post subject: Kan de toepassing niet juist initialiseren Reply with quote

Hallo Skit,

Ik heb alles gebrobeerd, na de patch werkte de compilatie twee maal.
Hierna heb ik van alles geprobeerd, opnieuw installeren van VDS, patch
weer opnieuw er over heen, niks werkte steeds kreeg ik dezelfde foutmelding.

Alleen het probleem na de patch was dat ik geen vdsrun50.dll had,
moest ik eerst VDS 5 downloaden en installeren.

Zoals ik het nu ervaar zal in VDS 5 alle deze problemen zijn opgelost.

M.v.g
H. Gerrlich
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
HGsOFT
Newbie


Joined: 14 May 2003
Posts: 19
Location: Netherlands

PostPosted: Thu Jul 03, 2003 4:58 pm    Post subject: Kan de toepassing niet juist initialiseren Reply with quote

Hallo, Skit

Ik gebruik Windows Xp Prof. (ned)
Ik heb ook de landinstelling veranderd, (voordat ik de patch gebruikte) en na een nieuwe start compileerde hij 1 keer goed, daarna dezelfde fout melding na het compileren en opstarten van het gecompileerde programma.

Kan de toepassing niet juist initialiseren (0xc000007b).Klik op OK om de toepassing te beeindigen.

Ik heb nu VDS 4.5 geinstalleerd op een PC met Windows Me (ned)
en hier krijg ik geen fout melding van, ook niet als ik het gecompileerde
programma copyeer naar mijn Windows Xp PC en het programma opstart.

Tot ik een oplossing heb blijf ik heen en weer switchen.

M.v.g
H. Gerrlich

[/quote]
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
HGsOFT
Newbie


Joined: 14 May 2003
Posts: 19
Location: Netherlands

PostPosted: Sat Aug 02, 2003 8:40 am    Post subject: Child dialog Reply with quote

Ik heb geen error meldingen meer, het kwam omdat ik VDS5 Demo had geinstalleerd hierdoor kreeg ik steeds deze foutmeldingen.
Na het verwijderen van de VDS5 Demo, en het opnieuw installeren van
VDS4 werkte alles weer naar behoren.

Ik ben nog steeds bezig met een reken programma om een recept te bereken om bier te maken.
Nu gebruik ik meerdere child dialogen om alle gegevens netjes bij elkaar te krijgen.
Het probleem is nu dat als een CHILD dialoog open staat en je klikt op je main dialoog op een functie, dan loopt je programma vast.
Ik heb dit proberen op te vangen met
Code:
@winexists()
maar dit werkt niet.
Weet jij hier een oplossing voor.
Ik heb een puldown menu en twee buttons.

m.v.g
H. Gerrlich
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Skit3000
Admin Team


Joined: 11 May 2002
Posts: 2166
Location: The Netherlands

PostPosted: Sat Aug 02, 2003 8:59 am    Post subject: Reply with quote

Dit kan voorkomen worden door de volgende 'Evloop' te gebruiken:

Code:
:Evloop
wait @event()
parse "%%event;%%dialog",@event(D)
dialog select,%%dialog
goto %%event


Bovenstaande code zorgt ervoor dat het venster waar een gebeurtenis plaatsvind, vanzelf het hoofdvenster wordt.

_________________
[ Add autocomplete functionality to your VDS IDE windows! ]
Voor Nederlandse beginners met VDS: bekijk ook eens deze tutorial!
Back to top
View user's profile Send private message
HGsOFT
Newbie


Joined: 14 May 2003
Posts: 19
Location: Netherlands

PostPosted: Sun Aug 03, 2003 10:35 am    Post subject: Reply with quote

Ik heb alle combinaties geprobeerd, maar ik kom er niet uit.

Code:
:Evloop
wait @event()
parse "%%event;%%dialog",@event(D)
dialog select,%%dialog  >>>> Hier gaat hij in de fout *
goto %%event


* 2 Missing parameter(s)
The command executed expects more parameters than the number given.

Ik heb een ander commando gevonden, maar is wel bewerkelijker.
Alleen hier werkt het commando CLICK niet.

DIALOG SHOWMODAL This command is similar to DIALOG SHOW, except that the script freezes on this command until a button is pressed. When a button is pressed, the <button_name>BUTTON event is generated, but the dialog behaves as if it has been closed. The script can use @event() to test which button was pressed, and if it was not a Cancel button get information from the dialog. Then it must use DIALOG CLOSE to close finally the dialog.

ALs ik wait @event() verander in wait event krijg ik geen fout melding
Als ik In de variabele kijk na PARSE dan zie ik %%event = het gekozen dialoog scherm, %%dialog = 0 klopt dit!

Ik hou me aanbevolen voor nog meer suggesties.
m.v.g
H. Gerrlich
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Skit3000
Admin Team


Joined: 11 May 2002
Posts: 2166
Location: The Netherlands

PostPosted: Sun Aug 03, 2003 12:06 pm    Post subject: Reply with quote

Dat van het wait @event() klopt, dat moest inderdaad wait event zijn (ik dacht niet na). Het klopt ook dat de variabel %%dialog nul kan zijn, aangezien deze staat voor het venster dat op dat moment actief is. Als er een gebeurtenis plaats vindt op een ander venster dan het hoofd venster zal %%dialog ook een getal bevatten dat hoger is dan nul.

Dialog showmodal kunt u inderdaad gebruiken om alleen het venster dat dan op de voorgrond zit te 'bevriezen', zoals het info commando dat ook doet.

Ik weet niet of met bovenstaande oplossing uw programma werkt. Zou u anders hier de broncode kunnen plaatsen zodat het makkelijker is een oplossing te vinden?

_________________
[ Add autocomplete functionality to your VDS IDE windows! ]
Voor Nederlandse beginners met VDS: bekijk ook eens deze tutorial!
Back to top
View user's profile Send private message
HGsOFT
Newbie


Joined: 14 May 2003
Posts: 19
Location: Netherlands

PostPosted: Mon Aug 04, 2003 8:46 am    Post subject: Bron code BRB Reply with quote

De broncode voor het programma heb ik op mijn website gezet.

http://home.tiscali.nl/~glenn/Brb.dsc

Ik hoop dat je een oplossing vind, ik ben hier al een tijd mee bezig en krijg het niet voor elkaar.
Het commando showmodal is eventueel een oplossing maar dan moet ik mijn programma te veel aanpassen, ik zoek naar een simpele oplossing.

m.v.g
H. Gerrlich
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Skit3000
Admin Team


Joined: 11 May 2002
Posts: 2166
Location: The Netherlands

PostPosted: Mon Aug 04, 2003 10:20 am    Post subject: Reply with quote

Ik denk dat de simpelste oplossing is om alle dialog show commando's om te zetten in dialog showmodal's. Op die manier is alleen het nieuwste venster te gebruiken. Dit is het makkelijkste te doen met de toetsencombinatie Ctrl+R (Vervangen). Ik kon dit zelf niet testen aangezien VDS een aantal bestanden mistte, maar ik denk wel dat het bovenstaande een oplossing kan zijn.
_________________
[ Add autocomplete functionality to your VDS IDE windows! ]
Voor Nederlandse beginners met VDS: bekijk ook eens deze tutorial!
Back to top
View user's profile Send private message
HGsOFT
Newbie


Joined: 14 May 2003
Posts: 19
Location: Netherlands

PostPosted: Mon Aug 04, 2003 4:51 pm    Post subject: Reply with quote

Alleen met vervangen ben ik er nog niet.

De CLICK functie werkt niet met showmodal, hier moet ik knoppen van maken, alle "?" zijn help functies.
Dat zijn er nog al wat.

En de IF functie moet ik buiten het CHILD DIALOG zetten anders werkt het niet.
Na de IF functie weer terug springen naar het CHILD DIALOG.

Ik blijf het nog even proberen, als ik een andere oplossing heb hoor je het wel.

m.v.g
H. Gerrlich
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    forum.vdsworld.com Forum Index -> Multilingual Help All times are GMT
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum




Twitter@vdsworld       RSS

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group