forum.vdsworld.com Forum Index forum.vdsworld.com
Visit VDSWORLD.com
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 


Site/Forum Integration
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    forum.vdsworld.com Forum Index -> News/Announcements
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Serge
Professional Member
Professional Member


Joined: 04 Mar 2002
Posts: 1480
Location: Australia

PostPosted: Sat Aug 23, 2003 1:13 pm    Post subject: Reply with quote

thanks skit...got it now Smile

serge

_________________
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Vic D'Elfant
Past Contributor
Past Contributor


Joined: 26 Jun 2002
Posts: 673
Location: The Netherlands

PostPosted: Sat Aug 23, 2003 3:14 pm    Post subject: Reply with quote

Hi FF,

wouldn't it be a good idea to put the html-code you use to create the topbar into 'overall_header.tpl'? When doing this, users don't need to load index.php, because overall_header.tpl is called every time a page is loaded.

Vic

_________________
phpBB Development Team
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
CodeScript
Moderator Team


Joined: 08 Jun 2003
Posts: 1054
Location: India

PostPosted: Sat Aug 23, 2003 4:10 pm    Post subject: Reply with quote

skit thanx for the info. Noe it's visible Smile
_________________
Regards
- CodeScript
Arrow Give your application a professional look with the VDSGUI Extension
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Skit3000
Admin Team


Joined: 11 May 2002
Posts: 2166
Location: The Netherlands

PostPosted: Sat Aug 23, 2003 8:15 pm    Post subject: Reply with quote

Now the header should be visible to everybody, because I placed it into the 'overall_header.tpl' Vic mentioned. Thanks... Smile
_________________
[ Add autocomplete functionality to your VDS IDE windows! ]
Voor Nederlandse beginners met VDS: bekijk ook eens deze tutorial!
Back to top
View user's profile Send private message
Garrett
Moderator Team


Joined: 04 Oct 2001
Posts: 2144
Location: A House

PostPosted: Sat Aug 23, 2003 8:53 pm    Post subject: Reply with quote

Thank you Smile

-Garrett

_________________
'What you do not want done to yourself, do not do to others.' - Confucius (550 b.c. to 479 b.c.)
Necroprogramming FTW! - "Wait.. Is necroprogramming legal?"
http://www.freewarehome.com <-- Freeware listings since 1996
Back to top
View user's profile Send private message
Serge
Professional Member
Professional Member


Joined: 04 Mar 2002
Posts: 1480
Location: Australia

PostPosted: Sun Aug 24, 2003 12:03 am    Post subject: Reply with quote

works great Smile

serge

_________________
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
CodeScript
Moderator Team


Joined: 08 Jun 2003
Posts: 1054
Location: India

PostPosted: Sun Aug 24, 2003 4:08 am    Post subject: Reply with quote

Works great Smile but "policy" comes to second line on 800x600. You may consider reducing the size/spacing a liitle bit.

Regards

_________________
Regards
- CodeScript
Arrow Give your application a professional look with the VDSGUI Extension
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Vic D'Elfant
Past Contributor
Past Contributor


Joined: 26 Jun 2002
Posts: 673
Location: The Netherlands

PostPosted: Sun Aug 24, 2003 10:53 am    Post subject: Reply with quote

Skit3000 wrote:
Now the header should be visible to everybody, because I placed it into the 'overall_header.tpl' Vic mentioned. Thanks... Smile


Very Happy

Vic

_________________
phpBB Development Team
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Vic D'Elfant
Past Contributor
Past Contributor


Joined: 26 Jun 2002
Posts: 673
Location: The Netherlands

PostPosted: Sun Aug 24, 2003 11:04 am    Post subject: Reply with quote

CodeScript wrote:
Works great Smile but "policy" comes to second line on 800x600. You may consider reducing the size/spacing a liitle bit.

Regards


Perhaps a javascript/phpscript to determine what the screenheight of the user is and then adjust the font size of the hyperlinks would help. I'll have a look at it...

Vic

_________________
phpBB Development Team
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Vic D'Elfant
Past Contributor
Past Contributor


Joined: 26 Jun 2002
Posts: 673
Location: The Netherlands

PostPosted: Sun Aug 24, 2003 1:21 pm    Post subject: Reply with quote

Woops.... changing the size is much easier Mr. Green

Vic

_________________
phpBB Development Team
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
FreezingFire
Admin Team


Joined: 23 Jun 2002
Posts: 3508

PostPosted: Sun Aug 24, 2003 11:23 pm    Post subject: Reply with quote

I had considered this method in the first place, I would have put it
the template file in the first place but I chose to use a frame for
a number of reasons. First, a frame stays at the top and you can
click on a link without having to lose your place to scroll up to the
top/bottom of the page. Second, I think that frame flows better with
the forum. Also, for my third reason Google/other search engines
do not index the forum without the frame for keywords. Take a
look at http://www.google.com/search?q=vdsworld+forum and you'll
see that it was indexed the day I put the frame up, indicating that
it would be best to use a frame.

I think it actually looked better with a frame though.

_________________
FreezingFire
VDSWORLD.com
Site Admin Team
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
CodeScript
Moderator Team


Joined: 08 Jun 2003
Posts: 1054
Location: India

PostPosted: Mon Aug 25, 2003 2:03 am    Post subject: Reply with quote

Only downside I think is it consumes a little visible browser area at all times.
Just my personal opinion. Many may disagree.

Reagrds

_________________
Regards
- CodeScript
Arrow Give your application a professional look with the VDSGUI Extension
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Skit3000
Admin Team


Joined: 11 May 2002
Posts: 2166
Location: The Netherlands

PostPosted: Mon Aug 25, 2003 7:01 am    Post subject: Reply with quote

A frame is better to let the links stay on top, but when you open a link at the forum in a new window, the frame disapears. I tried to add a frame by using a <div> layer, but I couldn't get it to work. Sad

About the keywords, we can add them to the 'overall_header.tpl' file?

_________________
[ Add autocomplete functionality to your VDS IDE windows! ]
Voor Nederlandse beginners met VDS: bekijk ook eens deze tutorial!
Back to top
View user's profile Send private message
FreezingFire
Admin Team


Joined: 23 Jun 2002
Posts: 3508

PostPosted: Mon Aug 25, 2003 2:03 pm    Post subject: Reply with quote

If you want to open a new window use target="_blank".

Also using overall_header.tpl would not be the ideal choice because
the meta keywords and descriptions tags would not be in the HEAD
section of the document, therefore it would be incorrect syntax.

_________________
FreezingFire
VDSWORLD.com
Site Admin Team
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Skit3000
Admin Team


Joined: 11 May 2002
Posts: 2166
Location: The Netherlands

PostPosted: Mon Aug 25, 2003 4:01 pm    Post subject: Reply with quote

I mean that if you right click a link, and then select 'Open in a new window', the framepage will be gone. That's why I added it to the overall_header.tpl file. Smile
_________________
[ Add autocomplete functionality to your VDS IDE windows! ]
Voor Nederlandse beginners met VDS: bekijk ook eens deze tutorial!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    forum.vdsworld.com Forum Index -> News/Announcements All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum




Twitter@vdsworld       RSS

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group